Money Jars

6 Jun 2012

Geramnya .... Pasal Tingu Si Fasha Sendat Sanding Sama Jejau

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

musim musim cuti cuti sikul macam ni kan, ramai la juga yang berkawinan, bagus bagus...makin meramaikan rakyat jelata sekalian kelak...ndak kurang juga dengan si Fasha Sendat ni bersanding sama si Jejau di Perlis...

jejau, kau ndak mau buat satu lagi rekod ka? si Fasha Sendat ni tengah ngandung kan kan kan, nnt before dia bersalin, jangan jangan kau ceraikan dia pula, sudah planning ka Jejau? kan si Nora Granish tu pon kau kasi cerai time dia bunting....

ok lah Fasha Sendat, kau pandai2 la jaga diri laki kau tu, nnt dia buat rekod kali-2 pula... takkan pisang berbuah dua kali kan... woha!

 kalau mau tingu super extra, ada 50 keping semua, kamu klik ja sini...tempat aku cilok gambar si Fasha Sendat dan Jejau... erm, salah spelling eh nama tu, patut Fasha takberapa nak Sendat Sandha dan Jejai ... lupa pula, yang sendat tu si hot mama Nora Granish Danish kan ....




Tersungkur Menghadap Mi Maggi!

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

lepas mandi, dengan cuaca yang agak sejuk dan angin yang still bertiup - tiup menggoyangkan semua pokok disekeliling rumah ni, mesti best kalau minum something panas...jadi aku pigi dapur, intai-intai apa yang mau diminum... last-last aku minum teh walaupun dihati terasa mcm mau minum hot MILO... next time ja la kita layan ni hot MILO kan... hot tea lagi best!

aiks! ndakkan minum teh ja, makan-makan teda ka? bah, mau mencari apa yang boleh dimakan di pagi hari....ada oat krunch, kalau minum dengan teh ni ok juga, tapi tiba-tiba ni mata terpandang bungkusan empat segi yang sangat dikenali...hahahaha, aku rasa kalau bungkusan ni letak jauh mana pun, selagi mata masih boleh nampak, mesti aku sentap kejap... makanan tak boleh blah! yes, MI MAGGI!!!! akhirnya aku berpaling tadah daripada makan oat krunch kepada Mi Maggi...

'Mi Maggi, cepat dimasak sedap dimakan' ..... ni bait-bait lagu yang budak-budak tu nyanyi dalam iklan Maggi 25 tahun yang lepas .... gila aku still boleh ingat iklan tu.... tu lah, penangan iklan terbaik punya! alah, dulu-dulu kan bukan banyak iklan pun kena siar mcm sekarang, jadi boleh lah ingat kan ... kalau mcm sekarang ni, dalam sehari beratus-ratus iklan kena main, jadi mcm mana lah boleh ingat semua... kalau dulu-dulu, iklan yang sama ja asyik ulang-ulang sampai berhari-hari, kadang-kadang berminggu-minggu...

dengan cuaca yang sejuk, berteman segelas teh yang hangat, aku tersungkur menghadap mi maggi... L.A.Z.A.T ..... jom berekpas yo ....

Diam-Diam Rabu || Jang Keun Suk #1 Menggila Di Jepun

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

ok, aku peminat tegar si Jang Keun Suk, siap follow twitter dia...kenapa aku minat Jang Keun Suk? ni semua penangan tengok drama You're beautiful...sebelum tu aku watch Baby And Me, tapi tu penangan tak cukup kuat...waktu Baby And Me, si baby Mason yang Keun Suk heret sana sini tu lagi kuat penangan dia, ahaks...cute bah tu baby...besar sudah dia sekarang....

lepas You're Beautiful, aku download pula drama bersiri Hong Gil Dong...cerita ni best! ndak rugi tingu, Jang Keun Suk pegang watak putera raja, ni cerita ala-ala emperor zaman Joseon gitu, tapi memang thumbs up! lepas tu pula, aku follow drama Beethoven Virus, Jang Keun Suk dalam drama ni pegang watak yang agak serius, aku ndak suka!!! Jang Keun Suk akan jadi lagi best kalau dia dapat watak yang santai dan happy...

lepas tu aku tingu pula drama Marry Me Mary... ni lebih kurang macam You're Beautiful, jadi budak pemuzik... aku suka Keun Suk digandingkan dengan si mata bulat Geun Young, sama2 dorang jadi terkenal dengan gelaran Geun-Geun couple...

lepas dua tahun berdiam, Jang Keun Suk sekali lagi berlakon drama dalam LOVE RAIN...walaupun drama ni tidak dapat rating yang tinggi di Korea, tapi ni antara drama yang best... ndak rugi tingu...aku pun ndak tau kenapa di Korea, dorang ndak suka ni drama...tapi yang pasti, LOVE RAIN telah jadi rebutan untuk beberapa negara luar yang mahukan penyiaran esklusif...mesti naik melambung-lambung harga drama ni kan...

Jang Keun Suk muncul dengan album terbaru JUST CRAZY, japanese version dengan 11 song tracks, dan dalam penjualan hari pertama, album ni dijual melebihi setengah juta, dan mencatat #1 di carta Oricon (Jepun)...gila tak femes si Jang Keun Suk di Jepun kan...sebab tu JANG KEUN SUK #1 MENGGILA DI JEPUN!


 Gambar-gambar yang dicuri terus dari Twitter Jang Keun Suk! 







4 Jun 2012

Kepercayaan Greek || Sekadar Satu Mitos

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

hai semua... beberapa hari ni aku terlampau sibuk dengan projek baulu, tidur pun lambat gara-gara mau siapkan baulu yang ditempah... ewah-ewah, ada orang tempah bahulu dari cik ella! ahaks...sila-sila tempah, aku buat baulu asli ja dulu... slowly, baru buat baulu kacang, baulu pandan dan baulu ros... pelan-pelan la, lagipun aku buat sendiri-sendiri ja ni, teda assistant bah...
 
tadi aku kluar pigi hantar baulu, panasnya cuaca hari ni, plus KK pun sesak betul, sana sini banyak kereta ... aku rasa pelik kenapa hari ni KK sesak .... kan cuti Kaamtan sudah habis, cuti apa pula hari ni... dah lah MONDAY ni hari, sesak macam mau sambut perayaan lain pula.... aku tanya la myheartbeat, kenapa bah KK ni hari, mana-mana ja kita pigi mesti sesak?...si heartbeat pun cakap, mungkin orang KK ni masih sambung cuti Kaamatan ni, mungkin ndak sober sober lagi dorang ni.... Time cari parking di CP tu pun, kena park Level 6, baru ada parking kosong... jarang-jarang ni park sampai Level 6, selalu pun kalau penuh, Level 4 masih boleh dapat parking kosong...ermm...
balik ja rumah, kepala aku sakit-sakit macam MIGRAIN mau menyerang...adedei, sudah lah aku ada assignment mau kasi siap, dateline lama lagi, 3rd week of June, tapi aku ada lagi another assignment, jadi terpaksalah aku kena kasi siap assignment #1, then continue assignment #2... my project baulu? aku cuma boleh buat weekend ja ni, weekdays kena concentrate buat assignment... nnt kalau ndak buat, teda gaji aku pula hujung bulan ni...
sempat juga ni tengah busy busy buat assignment, bergoogling cari info, i found a tumblr pasal mitos Greek, eeeiiiii betul ke tak ni? ahaks!....hokey, ni sekadar mitor Greek ja la, kita yang berpegang dengan Islam, jangan korang nak percaya benda mengarut ni....sekadar mitos untuk dijadikan bahan cerita, sama juga mcm cerita Mat Jenin, Pak Pandir etc... tu cuma cerita untuk berhibur, jangan pula kamu percaya kunun si Mat Jenin yang gila berangan mati dihempap kelapa, ndak pun si Pak Pandir ni betul-betul lelaking bangang tahap dewa petala langit ke-tujuh... cerita cuma cerita... 
bayangkan, kalau betul mitos Greek ni, mcm mana la rupa manusia kan? macam kembar SIAM la pula yang bercantum kepala...ok lah, aku mau sambung buat assignment lagi ni .... sambil layan lagu si Lee Seung Gi ...
Lee Seung Gi attending IU concert recently as a special guest



AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

A (12) Air Asia (1) Aku (2) B (11) C (4) D (7) Duit (2) E (7) Erich Fromm (1) F (7) G (4) Giveaway (1) H (8) Happy hour (1) Horrible (1) Islam (3) J (12) Jang Keun Suk (2) Jenaka (1) Jimat (1) K (2) Kawin (3) Kembung Perut (1) Kepercayaan (1) Kerja Bodoh (2) Korea (1) L (8) Lee Seung Gi (1) Love (1) M (4) mr.Handsome (1) Mulut Celupar (1) O (1) P (3) Parenting (5) Pregnant (2) Proverbs (2) Q (1) R (5) Ragam Manusia (1) S (7) Suka Hati Aku La (16) T (5) Tempat Menarik (1) Tips (2) Travel (1) Tutorial (2) U (2) V (6) W (8) Wanita (1) Wordless Wednesday (1) Y (1) z (1)
 

Lazy Dizzy Me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting