Money Jars

31 May 2012

Nilai Sebuah Perpisahan

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

dua orang kawan yang bertengkar, pasal sakit hati punya pasal, 8 tahun persahabatan lenyap mcm tu ja...aiks, kalau 8 tahun boleh jadi kawan baik, why not make it 8 years bertengkar, lepas tu another 8 years berpisah...total is 24 years kan...

8 years of friendship
8 years of arguing
8 years of break up

total damaged = 24 years

tu kalau kamu berkawan la kan...kalau bercinta pula?...8 tahun kenal dan bercinta, 8 tahun kahwin, 8 tahun bergaduh, 8 tahun bercerai sebelum berfikir untuk rujuk semula....total is 32 years

8 years of courtship
8 years of marriage
8 years of arguing
8 years of divorced

total damaged= 32 years

it is just so unfair 8 tahun bercinta, but just in one seconds you ruin everything and in split seconds kamu berpisah!

30 May 2012

Jojo Struys Stress || Aku Pun Stress Juga

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

aku STRESS....ahaks!....kenap kenapa kenapa? (sila tiru gaya si Johan Raja Lawak dalam slang cina bukan sesat)....kerana GAJI LAMBAT!....tadi aku check email, dapat update gaji mungkin clear next week  monday...ok, mungkin ada yang akan dapat gaji lagi lambat dari aku kan kan kan...tapi korang memang gaji every month mmg dah macam tu kan, tapi aku tak...

aku every month dapat gaji ON TIME...once gaji lambat, gelabah semacam pula...mesti lusa berduyun-duyun la bunyi telefon aku berdering ni kan....pasal apa? haish! tu banker banker la kol, kasi reminder mau bayar apa-apa yang patut...kalau kamu stress kamu buat apa? ....aku kalau STRESS, paling aku suka buat ialah T.I.D.U.R. best ni tidur time banyak masalah...tutup ja mata, lenyap tu semua problema...tiru cara mom aku sebut tu word 'problema', very the philipino style....

siapa ingat si JOJO STRUYS? dia ni kunun dikhabarkan, pasal stress, dia buat album...haish, bagus betul kan orang-orang berjiwa seni ni, stress ja terus dapat ilham buat lagu...ndak pun kalau stress ja, terus dapat ilham tulis novel...kot-kot si Chef Wan tu, kalau stress ja terus dapat ilham buat resipi terbaru...? mcm tu ka tu ah?...aku ni, kalau STRESS ja, terus tidur! hahaha, macam mana la mau dapat ilham buat benda2 tu semua...STRESS ja, terus otak aku bagi arahan untuk tidur...dapatlah juga ilham kan...ilham buat taik mata la, apa lagi, kikiki...

ni cover album si JOJO STRUYS, mcm best ja bergambar sambil tutup mata, tapi lagi best kalau dia ni bergambar mcm ni sambil baring di atas tilam, lagi sesuai gitu!!! ni tidur sandar di pokok, ish ish ish...mcm budak mengingau berjalan dalam tidur ja ni aku tingu...whatever la....

myheartbeat pun pigi bercuti tadi dengan close family dia, siap pigi bercuti di tempat yang kebetulan no phone line ok...

antara cara untuk hilangkan stress ialah :-
#1 - tidur (ni kejap lagi aku memang mau buat ni),
#2 - bercerita dengan somebody (selalu aku cerita dengan myheartbeat ja kalau ada something happen, samada berita baik atau buruk)
#3 - relax dan buat senaman ringan (selalu aku buat, siapa guna STRESS BALL lagi)

sekali sekala lambat gaji, bukan isu besar bagi sesetengah orang, tapi mungkin sesetengah orang yang perlukan duit, boleh jadi buat isu besar bagi dorang....bagi aku? bukan isu besar pun, bukan lewat tahap gaban pun kan...cuma lambat beberapa hari ja...tapi kesian si mom, aku beriya-iya plan mau bawa dia beli barang time cuti ni...aku sabar ja ni, mungkin ada kebaikan juga lambat gaji this month...

Che Mat Gebu stress, tapi dia stress dia buat roti raisin....ni lagi best, stress ja buat bread, boleh momom kalau sudah masak...

happy living everyone.

Ciuman Hangat Jang Keun Suk Dan Yoona Girls Generation

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

hello hello...baru balik dari rumah makcik aku tadi...ada kenduri arwah...best la juga sekali sekala berkumpul kan, sembang-sembang dengan sepupu sepapat...tahun ni memang ketara sangat perubahan di rumah makcik aku tu...

wait wai wait...rumah dorang ndak la berubah yer, tang tu tang tu juga...yang berubahnya, anak-anak makcik aku tu semakin membesarkan keluarga memasing...haish! jeles aku tau...giliran aku ni bila la lagi?...lambat betul si mr.Handsome ni mau datang bawa kumpulan kompang...des des...

makcik aku ni, anak dia ada sedozen...kira ramai la kan...tahun ni ja sudah ada dua cucu terbaru, dua dua pompuan, fifi dan aleesya...ni anak sepupu perempuan aku...lepas tu, menantu makcik aku, my sister-in-law la kiranya ok, ada dua orang lagi tengah tunggu hari...dua-dua pun anytime ja akan beranak, sedang menghitung waktu la gitu bah...semoga bertambahlah berkat kehidupan dorang semua bah...seronoknya ramai budak kecil di rumah makcik aku...ndak menang tangan ni mana satu yang mau digendong...

tiap kali ada orang masuk rumah dan nampak baby kecil, mesti dorang mau bagi ciuman hangat untuk si baby, haish! kalaulah baby tu pandai bercakap, mesti dorang mengeluh asyik-asyik kena cium kan....

Add caption
nah, kalau si Jang Keun Suk yang cium tu baby, kamurang rasa-rasa si baby tu suka ka ndak? kalau bersayap tu baby semua, mesti dorang terbang2 sudah lepas kena cium oleh si Jang Keun Suk ni, yang dikenali juga sebagai putera Asia....

tapi sorry la ahhh, si Jang Keun Suk mau cium satu orang ja sekarang..siapa lagi kalau bukan si Yoona Girls Generation...apa? siapa? Yuna? eeeiiii, sorry aaa...bukan Yuna yang bawa gitar tu...bukan Yuna yang itu lah...tu Yunalis Zarai tu yang glamer dengan lagu Dan Sebenarnya...

ni aksi Jang Keun Suk bersama Yoona Girls Generation dalam drama LOVE RAIN... ni scene dalam episode terakhir...happy ending la drama tu, memang thumbs up!....

so, berbalik kepada rumah makcik aku, kenduri next year, memang pasti tambah meriah, bebudak tu dah cecah umur setahun, lagi seronok layang dorang nnt...untuk my sister-in-law, semoga kamu berdua bersalin dengan selamat...Agnes bersalin untuk the 7th child, Clarice pula bersalin untuk the 3rd child...bestnya!

Wordless Wednesday || Positive Thinking

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

hello semua....hari rabu kan ni hari, kalau kamu ni pembaca blog tegar, ramai blogger akan buat entry 'wordless wednesday'....termasuklah aku ni kan...

kalau sudah 'wordless', meaning teda la bah kan apa2 terdaya mau ditulis, kan 'wordless' bermaksud secara langsung 'diam-diam'... jadi wordless wednesday = diam-diam hari rabu . . . bah, diam-diam ja kita ni hari aaa....hehehehe.....

 
jom layan kata-kata perangsang untuk hari ni...sekali sekala baca ayat-ayat membina diri macam ni, best juga kan, it helps untuk kuatkan semangat kita... layan ja lah ....:))
wordless wednesday || positive thinking ; sees the invisible, feels the intagible, and can achieve the impossible 


Jom Main Luncur Air || Tinggi Giler! 5 Terhebat Dunia

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

hari ni cuti Kaamatan...yeah, cuti umum untuk Sabah...aku suka!!!boleh relax layan drama kesukaan aku...tapi kan, cuti-cuti macam ni, best juga kan keluar jalan-jalan...tapi terhad bah mau pigi jalan-jalan bercuti di area aku ni, paling2 pun pigi pulau ja la....

sekarang ni kan musim panas, best juga ni kalau dapat mandi-manda di sungai ka, laut ka...ndak pun public swimming pool...kalau lah kan dekat area rumah aku ni ada luncur air giler tahap dewa punya best mcm kat dalam gambar ni....ermm, memang korang akan selalulah nampak aku meluncur tak hengat dunia....ahaks!

jadi, antara 5 gambar main mandi luncur air ni kan, mana satu yang paling mencabar tahap dewa kamu rasa-rasa...? kalau aku la kan, tu gambar #4, Leap of Faith tu... siap ada sharks aaaa menunggu di bawah...bah, siapa berani mau luncur kalau mcm ni...ni real sharks ni tau...siap tu luncur tingi 60 kaki, bersamaan 6 tingkat bangunan yang biasa...

baca baca artikel penuh pasal ni luncur air, klik ja la sini....5 wildest water slide in the world...bah, ni yang top 5 wildest water slide in the world tau, so kalau setakat water slide di bukit padang tu, kekadang main tu water slide pandai juga aku rasa takut2, apakan lagi yang ni, tinggi 60 kaki, siap ada sharks lagi kan kan kan...p/s: baca la tu artikel penuh, baru tau tu sharks tipu ka ndak...:))

Insano, Beach Park Fortaleza, Brazil

Scorpion's Tail, Noah's Ark Family Park, Wisconsin

Summit Plummet, Walt Disney World Resort, Orlando, Florida

Leap Faith, Atlantis Resort, Paradise Island, Bahamas

The Mammoth, Holiday World, Santa Clause, Indiana

29 May 2012

Simpan Duit Style Jutawan Si Warren Buffet

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

hujung-hujung bulan mcm ni, ramai ni kan yang jadi ORANG KAYA SEMENTARA, termasuk lah aku :)).... kan nnt kamu dapat PAYCHECK , ewah ewah...ada yang 3, 4, 5 angka kan...tapi lepas bayar itu ini...ermmmm.....tu kedudukan digit semakin merosot la kan....

tapi tapi tapi, merosot kerana kebaikan tu ndak apa, contohnya bayar loan rumah la, bil elektrik la, loan kereta la, bagi duit untuk parents la, kasi elaun untuk belanja adik yang masi sikul la, etc etc....

kalau merosot pasal membazir, nahhh...ni rugi ni....nnt ndak habis bulan, teda suda duit poket!....jadi, pandailah2 kamurang berjimat cermat, belanja secara berhemah ok...jgn pasal ada factory outlet buat sale, satu hari ja semua duit habis kan....

cakap pasal bab-bab duit ni kan, *juling-juling mata kalau nampak duit bertimbun*, si jutawan WARREN BUFFET ada bagi tips, nasihat, peringatan dan seangkatan dengannya pasal bab2 mau jaga duit dengan baik....mari kita check si WARREN BUFFET punya tips ni, boleh pakai ka ndak....

WARREN BUFFET quotes when come about money and trust

#1 - On earning : never depends on single income. make investment to create a second source
#2 - On spending: if you buy things yo do not need, soon you will have to sell things you need
#3 - On savings : do not save what is left after spending, but spend what is left after saving
#4 - On Taking risk : never test the dept of the river with both the feet
#5 - On investment : do not put all your eggs in one basket
#6 - On expectations : honestly is very expensive gift. do not expect it from cheap people

jadi, mcm mana? boleh ikut tips si WARREN BUFFET ni ka? aku try my best juga ni ikut cara dia, kot kot esok lusa boleh jadi jutawan kan kan kan....mana kau tau, tuah manusia nampak di mana :))....

yang #3 tu la, mesti mau kuat disiplin ni lepas ni....SAVINGS dulu baru SPENDING...ni ndak, selalu terbalik ja, mau SPENDING dulu baru terfikir pasal SAVINGS....ndak terlambat lagi ni mau improve the lifestyle of spending money bah kan...selalu ja bagi alasan, next year la, next year la...ndak payah ni tunggu next year, kalau betul-betul mau, sekarang juga kasi change the habit of using money...

ok la semua....masing-masing punya duit bah juga kan, masing-masing punya la bah punya cara mau jaga duit sendiri....aku ni setakat kongsi-kongsi idea ja, aku pun BUDAK BARU BELAJAR juga bah...babbai...

Mode *SUPER MALAS* || Bukan *SUPER MODEL* !!

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

MODE *SUPER MALAS* melanda diri aku....yes, aku tau aku still ada kerja yang kena buat, tapi pasal bisuk sama lusa cuti kaamatan, jd aku rasa malas semacam ja ni hari, plus aku ada lunch date lagi nnt, jd otak aku ni tengah layan mode *JOM MAKAN*....nnt mau lunch apa aaa? makan nasi sama sayur ja la, lagi best! malas ni mau makan pastpud....balik2 mcD atau KFC...erm...

pasal lunch date punya pasal, balik2 ni aku buka almari baju, tingu-tingu mana satu yang aku mau pakai kunun, SUPER MODEL pun ndak pilih-pilih baju lama-lama, dorang kalau pakai baju, main masuk ja tu...aku ni mcm mengalahkan tu SUPER MODEL pula! tapi kan, mesti ni last-last aku pakai jeans dengan long-blouse mcm biasa plus tu cardigan time mau keluar nnt...lepas tu si mom la ni, mesti tanya 'kenapa bah pakai baju tapi mau berlapis luar lagi?'...aku senang ja bagi jawapan, 'style bah ni, mak'...:))

bah, sudah gaji ka kamurang? aku? erm...belum lagi ni, lusa la ni mengkali....gaji bulan ni suda plan ni mau beli barang dengan si mom...nnt la aku posted barang apa yang aku beli sama si mom....yang pasti barang ni banyak guna dan buli ni kena pakai lama kalau pandai jaga, tp warranty selalu pun 5 tahun ja bah kena bagi...erm, barang apa la tu ah?...tapi kan, satu kali payment ja ni, terus ni bajet tight this month...terpaksa la ni ikat perut kan...at least boleh juga kasi kurang-kurang tu lemak...ahaks!

satu lagi, bulan ni aaaa, ramai ni yang tambah anak...dalam list aku ja, ada 3 orang ndak lama lagi mau beranak...yang kawan satu orang sana telupid tu pun ada anak suda bah, tapi belum lagi sempat beli baby gift dia, nnt la aaa....tunggu aku keluar untuk shopping-weekend-date nnt, baru aku pi beli ok...mau kasi apa aaa...baby girl bah juga tu, kasi beli baby dress and doll ja ni, ok bah tu kan...ndak pun senang2 bagi green-pow ja la...

great TUESDAY, i made nothing today ....tapi yang pasti, aku happy ja ni...siap buli buat entry lagi...:)) hehehe....

7 Lovely Logics || Kenapa Bah Mesti Mau Guna '7'??

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

cepatnya masa berlalu, hari 29 Mei sudah, ndak lama lagi kita masuk bulan Jun. . .ye ye, 30 dan 31 Mei cuti umum, bestnya!!!! cuti apa? ndak kan kamurang ndak tahu ni. . .kan tiap tahun Sabah sambut kaamatan. . .apa tu? eleh, bilang satu malaysia, kaamatan pun kau ndak tau ka? . . .tu ha, pesta menuai la. . .

bangun pagi2 ni, semangat betul mau sarapan, tapi sebelum sarapan, check email dulu. . .tau2 la kan, kemarin si bos aku tu suruh aku buat report, awal lagi aku hantar tu report bah, dalam jam 3ptg, tapi lewat malam juga baru dia terhegeh2 mau tingu. . .sudah la tu, tengah2 malam buta juga dia email bagi komen . . .
adus bos, knapa lah kau ndak check bah awal2 email kau ni, tingu tu report aku? kalau ada ndak kena ka, mau add on benda lain ka, mau research more and more ka, kan bagus kau bgtau aku awal sikit! ini ndak, time lewat2 malam juga kau kome, aku sudah buat taik mata lor. . .jd this morning jam 6am aku bangun tinguk ni email kau. . .potong stim betul lah bos aku ni, mau belekpas pun terpaksa tangguh. . .buat research dulu ni di pagi-pagi buta. . .
nnt jam 8, sah sah ni si bos koling-koling tanya aku macam-macam. . .dia ni ah, itu BIG BOSS sana seberang laut mau ni report today, patutnya awal2 lagi kau boss sudah kasi siap bah. . .kami ni level kuli-kuli ja bah, kami try the best sudah ni kasi siap awal ni report, tapi kau bah boss, lambat betul mau check kerja kami ni. . .haish!!!! lepas sudah check, banyak lagi complain ni. . .dush dush . . .
ndak pa la bos, pasal aku ndak gumbira bangun awal pagi ni time check email dari kau, jadi aku psiko diri sendiri ja lah yang aku patut gembira. . .tu la sebab aku insert '7 lovely logics' . . .
bos, tu reason #6, memang ndam ni untuk aku. . .jangan fikir terlampau banyak untuk cari jawapan. . .jadi bos, aku take it easy ja ni email kau. . .lepas aku buat research sikit, aku mau belekfpas aaa. . .itu apek jual mee datang sudah. . .aku mau beli dulu la. . .
apek! mee goleng itu kicap banyak kurang tapi ayam mau manyak satu bungkus ooo. . .

28 May 2012

Senyum Seindah Suria

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

hello hello . . .bah selamat berhari Isnin semua. . .aku sibuk ni hari, tapi sibuk macam mana pun, mesti kamu semua jangan lupa mau senyu aaaa . . .senyuman ni pembawa rezeki dan tuah dalam kehidupan kita, ni mom aku yang bagitau aku lah, jd aku selalu senyum walaupun aku STRESS tahap dewa. . . terus tu STRESS hilang ni terbang2 di udara. . .

ndak percaya? cubalah sendiri. . .cuba kamu senyum time time kamu STRESS, ndak pun time time kamu sedih putus cinta atau kena marah oleh cikgu gara gara ndak buat homework (nah, padan muka malas mau buat homework!). . . .kamu senyum la, lepas tu hilang tu rasa STRESS atau kecewa kamu. . .ya la bah, ndak la hilang terus kan, tapi at least kurang kurang juga tu rasa . . .


sama lah juga mcm gambar yang aku kasi include dalam ni entry. . .kamu senyum la. . .gunakan senyuman padu mau kamu tu untuk ubah dunia ni menjadi lebih cantik berwarna warni, mana tau kalau kamu senyum, kot2 ada event manager ka kebetulan di sebelah kamu tu, atau film producer ka, tetiba dorang suka tengok senyuman kamu, nah manatau rezeki kamu kena propose jadi model iklan . . .kan kan kan. . .

walaupun kamu mungkin ndak happy hari ni, tapi jgn pasal sebab kamu ndak happy, terus senyuman kamu hilang. . .nah tu la tu maksud ayat 'don't let the world change your smile' . . .

ok lah, aku super duper busy ni hari, tapi sempat juga curi-curi waktu mau buat entri. . .nnt aku ndak update my blog, sunyi sepi pula my blog ni, langsung ndak ada traffik nnt. . .jadi kamu-kamu yang read my blog, thanks ah for coming here. . .mana tau cerita entry aku ni bagi kamu inspirasi untuk hari ni. . . .kan bagus kongsi cerita-cerita yang menggembirakan penuh inspirasi. . .

ok, kena menghilangkan diri dulu untuk seketika ya. . .si boss aku yang malas hari ini, suruh aku sambung kerja dia dulu. . .jadi sekali sekala terasa juga ni jadi bos (dalam bahsa sebenar, jadi kuli bah). . .

annyong.

27 May 2012

Pantang Orang Tua-Tua || Dilarang Kira Jerawat Muka !

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

siapa tu suka giler kira2 jerawat di muka. .  .???? aku la tu! hehehehe. . .ya bah, asal ada ja jerawat di muka, biar satu biji kecil yang kalau di teropong jarak dekat sekalipun, hatta tu jerawat sukar kelihatan, tapi aku mcm orang sadis ndak sedar diri mau exaggerate 'Aku berjerawat! oh tidak!' . . .

nah. . .nampak ni quote aku kasi include dalam ni entry. . .baca sendiri. .  .lepas ni jgn lagi kau kau semua kira tu jerawat di muka, pompuan la selalu ni kan. . .dari kau kira2 tu jerawat di muka, bagus kau kira tu blessing setiap saat kau dapat. . .

mana ada aku dapat blessing? . . .siapa ni buat statement mcm ni? bah, mari kita kira dulu blessing yang kita dapat tiap hari. . .lepas ni jgn kau gatal2 cakap kau ndak dpt blessing aaaa. . . .jom jadi budak yang tahu BERSYUKUR . . .

#1 - hari-hari bangun tidur dalam keadaan selamat
#2 - hirup udara percuma
#3 - mak bapa kasi duit pigi sekolah kan kan kan. . .aku? kerja sendiri untuk cari duit . . .itu namanya rezeki. . .alhamdullillah. . .
#4 - minum air bersih
#5 - dapat makan nasi harga murah . . .pasal tu beras dapat subsidi govt lagi kan kan kan. . .

#6 - pembayar cukai bayar cukai,, jd dapatlah aku guna kemudahan asas secara percuma . . tima kaci pembayar cukai ok. . .aku pun bayar cukai bah. . .

nah, kamu kasi list la sendiri your own blessings. . .byk ni mau write down. . .

p/s: aku tingu cermin, ada jerawat dekat dagu aku. . .start sudah ni mau susah hati pasal jerawat timbul. . .automatik juga ni tangan start pigang pigang ni jerawat, mau start kurik kurik la ni. . .kalau si mom nampak, habis aku ! dapat 'lecture' percuma nnt . . .

Dengan Segelas ABC Masin, Tipah Tertipu Besar!

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

hari ahad yang busy...ndak la, saja jer aku pura-pura busy. . .



laugh at the randomest things . . . apa mau digelakkan hari ni eh. . hari ni tiada apa yang funny happened in my life. . . .tapi teringat satu kes dulu time time aku muda. . .eh, sekarang pun still muda lagi hokey, ahaks. . . 

time tu cuaca sangat panas. . .aku ni baru balik dari sekolah. . .hampir2 dekat sampai rumah, sepupu aku ni yang memang tinggal sebumbung dengan aku, terkejar2. . .dia teriak2 panggil nama aku. . .kakak! kakak!. . .ya la,aku tau la aku tua dia lapan bulan, jadi memang patut dia panggil aku kakak. . .

dia tanya aku, kakak mau minum ABC. . .ces, kau Len, jauh2 lagi kau panggil2 aku, ingatkan ada hal penting jadi di rumah, rupa2nya kau tanya aku mau makan ABC ka nda. . .erm. . .hari tu kan, cuaca memang sangat panas, mcm la juga cuaca hari ni kan, panas bangat bah! 

jadi aku pon apa lagi, mcm orang yang ngantuk disurungkan bantal, mestilah best kalau dapat makan ABC time panas2 terik ni. . .peluh di baju sekolah aku time tu belum kering. . .huh!. . .jadi si Len ni balik rumah berlari kasi tinggal aku di belakang. . .sempat lagi dia cakap. . .Kakak, aku balik dulu mau kasi buat kakak ABC ok. . .

sampai ja aku di rumah, si Len ni siap dengan segelas ABC. . nampak mcm sedap ja. . .aku ni pon satu kes, terus ja gulp gulp tu ABC. . .rasa sejuk ja masuk tekak. . .tapi sesaat lepas tu, yaks! aku keluarkan semua yang aku minum. . .si Len gelak2 tinguk aku dari jauh. . .mau kejar, aku masih penat ni berjalan balik dari sikul. . .tunggu kau Len. . 

mau tau apa jadi dengan ABC yang aku minum tu? gila punya sepupu aku ni. . .dia bancuh ABC tu dengan garam, masin mau mampus. . .aku ni pun satu, senang ja kena tipu oleh kebaikan sepupu aku ni. . .aku lupa yang dia ni selalu ada motif sewel . . .aiyo!

mau tau apa jadi dengan sepupu aku lepas tu? bila malam datang menjelma. . .dia mau lari pigi mana kan kan kan. . .kan kami tidur sebilik. . .yes! masa untuk balas dendam. . .aku belajar malam tu, buat homework yang gila2 banyak. . .sibuk2 aku belajar, dia masuk bilik dan senyum2 tingu aku. . .siap boleh tanya, Kak. . .sedap kan ABC aku buat? . . .ya aku tertipu oleh kau. . .tunggu kau kejap lagi aku balas dendam (ni cakap sendiri dalam hati ni). . .tapi belum lagi aku cakap, si Len ni sambung . . .kak, ndak boleh kau marah aku aaa. . .kau tau kan hari ni hari apa?. . .ya! aku tau, tapi aku terlupa, jd aku tertipu ah . . .tipah tertipu pula ni. . .

sebenarnya, hari tu APRIL FOOL bah. . .jadi aku terkena FOOL time tu. . .tapi malam time mau tidur, aku kerjakan dia. . .habis satu badan aku geletik dia, baru padan muka dia. . .siap aku kunci pintu, jd time si mum dengar dia jerit2, mum ndak kan dapat masuk bilik selamatkan si Len. . .nah! kotoh kau, padan muka. . .next year kasi kena lagi aku APRIL FOOL ABC MASIN kau tu. . .!!!

the next day, kami gelak sama-sama macam orang gila teringat apa yang jadi time APRIL FOOL kemarin. . .thumbs up! si Len memang best friend aku time tu, dia bukan ja sepupu aku, tapi lebih dari tu, dia kawan aku yang paling best!!!!kami boleh buat apa saja sama-sama, dan rahsia kami yang banyak tu, memang ndak pernah kedapatan. . .lagi best, si Len ni tahan tukul, aku marah byk mana pun, dia senyum ja, lepas aku marah, mesti dia tanya. . .kak, kau mau minum cola ka? mari kita beli cola. . .ces! tau betul kau mcm mana mau hilangkan marah aku. . .aku ni pun satu, cepat betul lembut hati when come to cola. . .aku kan penagih cola tegar ketika itu. . .!!!!

bah, mari kita minum cola :))))

Si Girlfriend Tolong Cuci Baju Aku . . .Terima Kasih. . .

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

yeah! hari ahad. . .hari untuk bergumbira menlaundrykan diri. . .hahahaha. . . .mari kita ramai-ramai membasuh baju, basuh jgn tak basuh. . .nnt lusa ndak da pula baju kerja. . .



teringat waktu di kampus dulu dulu. . .ni dulu dulu punya cerita dalam 12 tahun lepas la gitu. . .ya hampun kawan aku seorang ni kan, malas malas dia mau buat laundry, kadang kadang dia rendam baju dia dalam baldi, letak air letak sabun. . .bagus la tu, rendam dulu tu baju baju kasi hilang daki degil. . .tapi dia memang main rendam ja la, sehari dua hari. . .lepas tu tiga hari empat hari. . .sampai lah seminggu dan kalau malas sampai sepuluh hari. . . 

bagus punya girlfriend aku, suka main rendam rendam. . .lepas tu bukan tu baju boleh bersih pun, sudah jadi jeruk, jadi mcm mana lah. . ? aku ni short minded kadang kadang, kalau datang angin kus-kus satu badan, senang ja. . .mau tau apa aku buat dengan baju yang berendam berhari2. . .dari la ada wangi sabun, sampailah ada wangi ikan masin. . .last2 aku main buang ja tu baju. . .padan muka kau girlfriend, malas betul mau cuci kain kan. . .pass bagi aku, aku buang ja masuk tong sampah. . .hahahaha. . .

tapi yang bestnya, si girlfriend buat bodoh ja mcm tiada apa yang berlaku. . .pasal dia kan girlfriend aku, kalau dia marah membebel pun aku buat bodoh ja mcm tiada apa yang berlaku kan. . .dia pun sama juga, kalau aku membebel marah marah, dia relax ja buat 'dono' . . .hahahaha, life is so beautiful kan, isn't it?


















untung dapat girlfriend yang best mcm dia ni. . .girlfriend, let's be friends until death do us part ok. . .let's make our friendship all the way to heaven as well ok. . .tanpa rasa segan, aku selalu cakap dengan girlfriend aku, aku cintakan dia, dan aku rindukan dia. . .girl to girl, but with her, i never feel shy to express my true feeling. . .dia kawan aku hingga ke syurga. . .

p/s: girlfriend, terima kasih kerana pernah basuh baju aku dulu. . .sebenarnya mesin tu yang basuhkan, kau cuma tolong sidai la. . .xoxo. . .



AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

A (12) Air Asia (1) Aku (2) B (11) C (4) D (7) Duit (2) E (7) Erich Fromm (1) F (7) G (4) Giveaway (1) H (8) Happy hour (1) Horrible (1) Islam (3) J (12) Jang Keun Suk (2) Jenaka (1) Jimat (1) K (2) Kawin (3) Kembung Perut (1) Kepercayaan (1) Kerja Bodoh (2) Korea (1) L (8) Lee Seung Gi (1) Love (1) M (4) mr.Handsome (1) Mulut Celupar (1) O (1) P (3) Parenting (5) Pregnant (2) Proverbs (2) Q (1) R (5) Ragam Manusia (1) S (7) Suka Hati Aku La (16) T (5) Tempat Menarik (1) Tips (2) Travel (1) Tutorial (2) U (2) V (6) W (8) Wanita (1) Wordless Wednesday (1) Y (1) z (1)
 

Lazy Dizzy Me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting