Money Jars

26 May 2012

Aku Ndak Buat Kerja Bodoh Sorang-Sorang . . .Betul Bah Ni . . .

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post



hari sabtu ni hari, bah yang sudah dapat gaji tu mesti keluar jalan-jalan pi shopping kan. . . yang belum bergaji macam aku ni, duduk rumah ja la. . .boleh juga jalan2 cuci mata, tapi ndak la boleh gatal2 mau pi membeli dan membelah. . .ades. . .

tapi tadi si cintahati bawa keluar jalan cari barang. . .aku tumpang dua kaki ja la keluar, memang tiada niat pun mau beli barang ni pasal sudah agree sama my mum tersayang untuk replace our old refrigerator. . .harga, brand, model, specs pun sudah aku survey awal bulan that day. . .dan after buat tinjauan perbandingan, aku yakin seratus percent aku akan beli SAMSUNG . . . harga boleh tahan, sama padan sama tu SAMSUNG SMARTPHONE . . . jadi bulan ni, jangan gatal2 mau shopping barang lain pasal aku mau tunaikan janji sama si mum belikan dia tu peti sejuk . . .anggap ja la hadiah untuk MOTHER'S DAY . .

p/s: cintahati, nnt kita pigi beli peti sejuk tu aaaa. . . sudah kan kita tingu tu peti sejuk that day. . .tunggu my paycheck hujung bulan ni ok ;)) . . . kalau kau ndak mau kasi kawan aku beli peti sejuk untuk si mum, nah nnt aku terbabas pigi beli tu SAMSUNG SMARTPHONE . . .!!!!

satu lagi, nextweek mau drag si cintahati kasi kawan aku beli new sport shoes. . .since last week my old sport shoes sudah hangkang . . . mau buang pi hong kong tu kasut lama. . . .untuk running shoes, aku suka REEBOK, this time mau beli brand apa ah? NIKE mengkali, tapi aku ndak suka design2 NIKE kalau running shoes punya, tapi kalau sneakers NIKE, design dorg boleh tahan tu. . .ADIDAS? ish, ndak mau la, ramai betul ni pengguna ADIDAS, termasuk adik aku ni, pengguna tegar ADIDAS. . .last2 beli REEBOK la lagi ni. . . 

bah....aku mau kasi sejuk badan dulu ni, panas kan cuaca sekarang. . .ngam juga beli peti sejuk baru, next time kalau rasa panas2 badan, kasi masuk ja tu badan dalam peti sejuk. . .lagipun tu peti sejuk memang boleh muat juga badan aku, that day aku sudah sukat juga tu :)) . . . nah, mau buat kerja buduh pula ni tau, ahaks!

Makcik Aku Seorang Pakar Kaji Selidik . . . Percayalah!

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post

hari tu la kan. . .ya lah bah, bukan la hari ni. . .jadi kan, mau dijadikan cerita . . .aku tengah bercerita la bah ni. . . .

makcik aku yang sudah lama ndak datang lawat kami, tiba-tiba hari tu kan dia datang la rumah. . .aku ni, kalau ada ja saudara mara yang jarang datang rumah, tiba-tiba datang kan, mestilah aku layan bagus-bagus. . .kan kita ni ada adab melayan tetamu. . .kami cerita-cerita la, makcik tu, mom aku, aku, adik aku . . .

cerita punya cerita, nah tiba-tiba tercakap pasal kawin. . .ehem ehem. . .makcik aku tingu aku. . .aku relax ja, aku tau sudah tu maksud pandangan sebegitu. . .

soalan 1 : bila lagi kau mau kawin ni?
soalan 2: tua sudah ka ni, kawin la . . .(ni bukan soalan, tapi ayat padu maut. . .sila tahan telinga)
soalan 3: berapa sudah ni umur kau? mau tunggu sampai bila?

aku senyum-senyum ja tingu makcik aku, lepas tu aku cakap mcm ni

jawapan 1: tiada lagi lagi, nnt kalau saya mau kawin, lepas kawin saya bagitau 'YA, SAYA SUDAH KAWIN'
jawapan 2: tua atau muda, bukan syarat sah kawin (ya, aku membalas ayat padu maut dengan jawapan tahap Gaban. . .sila tahan telinga mcm mana aku juga perlu tahan telinga)
jawapan 3: secara matematik, WELCOME TO THE 3 SERIES . . .aku berusaha, tapi belum tiba giliran aku. . . . . .kalau kamu semua risau aku ndak kawin, aku lagi berganda-ganda risau aku ndak kawin. . .kawin bukan kerana kita suka-suka, tetapi kawin kerana sebahagian iman kita akan sempurna, dan itu yang aku harapkan. . .(sila jangan beri 'DALIL KERA' mcm org yahudi setiap kali kamu2 kena bagi soalan padu maut, jawablah guna akal yang bijak)



















makcik, nnt lepas saya kawin, insya allah aku datang rumah makcik sambil pegang tangan suami saya macam ni. . .ndak pun kalau makcik nampak saya lain kali di mana-mana pegang tangan mcm ni dengan lelaki yang makcik ndak kenal, jalan2 di tempat umum, ketahuilah aku sudah berkahwin aaaa. . . .

nnt, jangan makcik buat pura-pura ndak kenal aku pula kalau terserempak. . . .oh ya, aku memang hitam, dan dia memang putih, aku agak rendah, tapi dia tinggi. . .aku kureng lawa, tapi dia banyak hensem. . .tak tipu punya. . .:)) . . .doakan kami berakad-nikah. . .amin amin amin. . .

Kerana Nama Dia Kate Middleton, Jadi Si Prince William Jatuh Hati La? . . .

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post


hello hello . . .lewat-lewat malam macam ni, aku sibuk ja mau buat entry . . . patutnya aku tidur tadi lagi, mcm selalu asal jam 10 malam ja, memang aku sudah pengsan di tilam, tidur mimpi si anak raja . . .ewah ewah, anak raja mana la aku mau mimpi ni, dulu-dulu berkenan dengan si Prince William, tapi si Kate tu my 8 years rival pula yang berjaya mencuri hati anak raja idaman kalbu . . .huh!

pesanan untuk Kate Middleton, jaga lah si Prince William tu elok-elok . . .aku pun memang sudah tak hingin dengan dia tu . . .lagipun, dia kan sibuk ja mau pandu helikopter ke sana ke sini, bukan boleh lepak di istana pun macam orang kebanyakkan. . .ndak rugi juga tu aku ndak kawin sama dia!



william, bah . . .alang2 sudah 8 tahun kau gila2kan si Kate, jangan pula lepas kawin kau ikut mcm bapa kau tu si Charles kasi two timing si Lady Diana . . .

aku tau la kau tu sekarang gila bawa heli, ya lah . . .kan si putera william ni jadi pilot untuk 'search-and-rescue' mestilah asyik2 terbang ja di awan biru. . .william, kalau aku hilang, kau akan cari ka? haish! mesti ndak kan, tapi i bet kalau si Kate tu hilang . . .errrrmmmmm, ndak dapat dibayangkan. . .


aku suka gambar kamu berpotret mcm ni, looks so stunning! ndak pa kau Kate, sampai hati kau curi putera kegilaan ramai ni, nnt once aku sudah jumpa 'my prince', putih mata kau tu!

p/s: mau cari lelaki rambut tebal . . .putera william ni, muda lagi, tapi sudah byk rambut gugur, kepala pun mau botak. . .mana tu pakar rambut Yun Nam . . .ndak mau bagi free treatment ka sama putera william ni? ya lah bah william, aku tau la kau mana mau kalau setakat Yun Nam, kau kan ada Vidal Sassoon . . haish. . . . . . 




24 May 2012

Happy Together; You And Me

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post
The woman was made of a rib out of the side of Adam; not made out of his head to rule over him, nor out of his feet to be trampled upon by him, but out of his side to be equal with him, under his arm to be protected, and near his heart to be beloved.

happy together
in every ups and downs
i have fun as long as i'm with you

23 May 2012

Love And To Be Loved ; Live A Better Life

Just Ms. Saranghae 0 comments Links to this post
hello everyone. . .

all this while, i've been silent a lot in posting up entries for this blog . . . but today, i've promise to myself to take care of this blog just like my other blogs, Green Canvas and Purple Blogshop . . .

hope in future, more readers will come visiting this blog, and enjoy reading my entries . . .since this blog is about LIFE INSPIRATIONS, so i will bring more stories to inspire you all. . .hope together we all to live a better life!

cheers everyone ;))

The greatest thing you'll ever learn
is just to love and be loved in return.
- Joseph Adison -


hugging your loved ones either your half-one, friends, or even a stranger is part of the emotion of love, either you realise it or not. 

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

A (12) Air Asia (1) Aku (2) B (11) C (4) D (7) Duit (2) E (7) Erich Fromm (1) F (7) G (4) Giveaway (1) H (8) Happy hour (1) Horrible (1) Islam (3) J (12) Jang Keun Suk (2) Jenaka (1) Jimat (1) K (2) Kawin (3) Kembung Perut (1) Kepercayaan (1) Kerja Bodoh (2) Korea (1) L (8) Lee Seung Gi (1) Love (1) M (4) mr.Handsome (1) Mulut Celupar (1) O (1) P (3) Parenting (5) Pregnant (2) Proverbs (2) Q (1) R (5) Ragam Manusia (1) S (7) Suka Hati Aku La (16) T (5) Tempat Menarik (1) Tips (2) Travel (1) Tutorial (2) U (2) V (6) W (8) Wanita (1) Wordless Wednesday (1) Y (1) z (1)
 

Lazy Dizzy Me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting